Talking stix

Talking Stix staat voor: praatgroepen
Ik heb deze naam gekozen omdat ik mij erg aangetrokken voel tot een heel oud gebruik in Noord-Amerika:
De spreekstok of talking stick, is een oud Indiaans gebruik. Het werd voornamelijk gebruikt bij het nemen van belangrijke beslissingen, waarbij de stamoudste als eerst het woord nam en het gesprek inleidde. Daarna werd de stok in het midden van de kring gelegd zodat éénieder die het woord wilde nemen zijn zegje kon doen door de stok te nemen. Op het moment dat de stok in iemands bezit was kon alles op een nette, respectvolle manier geuit worden. Niemand mocht de spreker in rede vallen, vragen stellen of veroordelen. Als de spreker klaar was werd de stok terug in het midden gelegd zodat iemand anders hem kon nemen. Het stamhoofd luisterde goed naar ieders uiteenzetting en mening en nam hieruit een besluit.

De stok zelf was mooi versiert met veren van de arend, die de spreker de moed en de wijsheid geeft om eerlijk en wijs te spreken. De konijnen staart aan de andere kant van de stok herinnert eraan dat er gesproken dient te worden vanuit het hart, met warme en zachte woorden.

 

 

Brainchild - talking stix

Isabelle is een gedegen en professionele coach. Ze is zeer empatisch en een goede luisteraar.
Met de juiste vraagstelling is ze in staat om helderheid te brengen en je te coachen naar pragmatische oplossingen.
Je voelt je bij haar echt gezien en gehoord. Ik kan Isabelle als coach van harte aanbevelen!

- Loes -

Doel

Het is een erg verbindende en helende manier om in dialoog te gaan en je te uiten en gehoord te worden. Tegelijkertijd leer je ook open staan voor de gevoelens en meningen van de anderen.

Deze symboliek staat ook centraal voor mijn praatgroepen. Mijn grootste drijfveer is om een platvorm te bieden aan mensen en lotgenoten waar ze in dialoog kunnen gaan met elkaar op een respect- en liefdevolle manier. Waar iedereen gelijk is en zonder vooroordelen zijn woord mag doen. Tevens is het voor mij belangrijk dat jullie ook oprecht gehoord worden, dat er een momentum gecreëerd wordt waar jij de ruimte en aandacht krijgt die je nodig hebt, omdat ik er steevast in geloof dat dit helend kan zijn voor jouw proces.

Mijn praatavonden van Talking Stix staan volledig in het teken van 3 zeer belangrijke thema’s die ook mijn leven beïnvloed hebben. Ik weet dus als ervaringsdeskundige zeer goed waar het om gaat en begrijp dus ook dat er een grote nood is aan ondersteuning op dit vlak.

Thema's

De 3 thema’s waar ik op werk zijn:

  • Prematuur geboren kinderen
  • Hoog sensitiviteit (HSP)
  • Leven met een auto-immuun ziekte


Mijn praatavonden gaan 1 keer per maand per thema door op centrale locatie. Ik hou de groepjes graag klein (max 10-15 pers) zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en dat iedereen zonder schroom aan het woord kan komen. Ik ben die avonden voor jullie vooral een medium die lotgenoten samenbrengt, om gesprekken te initiëren, maar vooral goed te luisteren. Ik kan jullie ook coachen en mentoren op de thema’s die jullie inbrengen (indien gewenst).

Spelregels

Ik houd daarbij rekening met een aantal belangrijke spelregels:

  • Ik ben ok - jij bent ok (zonder oordelen)
  • Ieders situatie is uniek en belangrijk (niets is erger of minder erg dan een andere)
  • Luisteren met volle aandacht (zonder te onderbreken of tegen te spreken)
  • We zijn respectvol & beleefd (naar elkaar en laten iedereen aan het woord & uitpraten)
  • We zijn ook lief voor onszelf (zelfliefde & zelfzorg zijn absoluut noodzakelijk)
  • Emoties zijn ok (er mogen traantjes vloeien)
  • Discretie een must (what happens in Vegas, stays in Vegas!)

Voel je je aangetrokken om een keer af te spreken? Heb je nog vragen? Twijfel je nog of het iets voor jou is? Das helemaal normaal & ok! Bel me even op en ik leg het je graag uit! En wie weet zie ik je dan bij één van de volgende Talking Stix avonden!

BrainchildNeem vandaag nog met ons contact op!Bij BRAINCHILD kan je terecht voor volgende coaching-aanbod:

Brainchild - loopbaanbegeleiding

Brainchild - zelfzorg

Brainchild - levensvragen